KOOP DE HINZA TAS OP DE GROENE INSIPRATIEMARKT!

Zaterdag 20 april staat de Wereldwinkel op de Groene Inspiratiemarkt. De markt staat in het teken van duurzaamheid en wordt georganiseerd door Bibliotheek Rijn en Venen:

 

www.bibliotheekrijnenvenen.nl/inspiratiemarkt

 

De markt is te vinden op het adres: Aarkade 10, Alphen aan den Rijn.

 

Op de foto ziet u de HINZA tas. Deze tassen horen sinds kort bij het assortiment van de Wereldwinkel. De shoppers in vrolijke kleuren worden van suikerriet gemaakt. Ze zijn heel handig voor de boodschappen want ze kunnen wel zo’n vijftien kilo dragen. Ook voor een dagje strand of een picknick is de tas heel handig. Nat worden is geen probleem want hij is van (groen) plastic. Deze duurzame tas staat ook mooi in je interieur om bijvoorbeeld je tijdschriften in op te bergen.

 

Gemaakt van plantaardige grondstof
De Hinza tas wordt gemaakt van ‘groen plastic’ dat is gebaseerd op een plantaardige grondstof te weten suikerriet.
Als suikerriet groeit, neemt het CO2 op uit de atmosfeer. Als groen plastic, gemaakt van suikerriet wordt verbrand, komt er CO2 terug in de atmosfeer. Omdat de totale uitstoot CO2 niet verhoogd wordt, zoals bij gewoon plastic, is er bij groen plastic geen invloed op het klimaat. Het is klimaatneutraal.

 

Een Zweedse design klassieker
De Hinza tas werd oorspronkelijk in 1950 vervaardigd door Perstrop AB, een bedrijf dat pionierde op het gebied van plastic. De tas werd al snel een grote favoriet in Zweedse huishoudens. Sinds 2008 wordt hij geproduceerd door HINZA AB.