Fairtrade cadeaus voor juffen en meesters

Bedankt juf en meester!

Het schoolseizoen is bijna afgelopen en wat is er mooier dan de juffen en meesters te bedanken voor hun geweldige inzet dit jaar? Bij Wereldwinkel Alphen aan den Rijn helpen we u graag om een perfect fairtrade bedankje uit te zoeken.

Denk bijvoorbeeld aan een kaart met bloemzaadjes, met de boodschap ‘Bedankt dat je mij hebt laten groeien’. Of wat dacht u van een mooie sleutelhanger uit Nepal, vilten bloemen, of een fietsje van restmateriaal? Elk cadeau in onze winkel is fairtrade en draagt ook bij aan een betere wereld.

Lees meer

Wanddecoratie Indonesie

PRACHTIGE WANDDECORATIE UIT INDONESIE

Het verhaal van deze wanddecoratie

Deze kleurrijke wanddecoratie hangt in de winkel en staat vast prachtig bij u aan de muur. U hangt niet alleen een vrolijke decoratie op, maar ook een stukje vakmanschap. De decoratie wordt op eerlijke wijze in Indonesië gemaakt. Als eerste worden de vormen uit bladmetaal geknipt met een metaalschaar. Vervolgens worden met verschillende hamers diepte en reliëf in het bladmetaal geslagen. Om tot een mooi product te komen worden de vormen aan elkaar gelast en met de hand beschilderd. De afmeting van één paneel is 25 x 65 cm.

Wereldwinkel tassen restleer

BIJZONDERE TASSEN VAN RESTLEER

Minder afval door hergebruik van leer

Wist u dat veel leerresten worden verspild in de leerindustrie? Bij het maken van leren producten ontstaat namelijk veel afval. Onze Indiase producent zet zich in voor duurzaamheid en vakmanschap door prachtige fair trade tassen te maken van dit restleer. Elk stukje leer wordt met zorg verwerkt tot unieke, kleurrijke tassen. Kom in de winkel kijken welke tassen van restleer wij hebben.

Wereldwinkel alphen aan den rijn

MAAK DE WERELD EERLIJKER

Word vrijwilliger bij ons

Wilt u de wereld een stukje eerlijker maken? Word dan vrijwilliger bij onze fair trade cadeauwinkel in Alphen aan den Rijn! We zoeken enthousiaste mensen die tijd over hebben en graag een steentje willen bijdragen aan een eerlijke wereld. Als vrijwilliger krijgt u de kans om bijzondere fair trade producten te ontdekken, mensen te ontmoeten en een positieve impact te maken, zowel lokaal als op andere plekken in de wereld!

Interesse? Vul het aanmeldformulier in of kom langs in de winkel voor meer informatie. Samen maken we het verschil!

Schalen Tunesie wereldwinkel

AUTHENTIEKE SCHALEN

Schalen in prachtige patronen

In Wereldwinkel Alphen aan den Rijn vindt u handgemaakt aardewerk uit Tunesië. We hebben schalen in verschillende maten, patronen en kleuren. Ze worden met de hand gemaakt door een familie die al generaties lang pottenbakken. Elke schaal is uniek en authentiek.

Op maandag 20 mei 2024 is het Tweede Pinksterdag en is Wereldwinkel Alphen aan den Rijn gesloten.

Lees meer

Beeld Serpentijnsteen Zimbabwe

SERPENTIJNSTEEN SCULPTUREN

Nijlpaardbeelden van Serpentijnsteen

In Zimbabwe worden deze prachtige sculpturen van Serpentijnsteen gemaakt, een prima basismateriaal dat op diverse locaties in Zimbabwe dicht aan de oppervlakte ligt. Elk beeld is met de hand gemaakt en daardoor uniek.

Op donderdag 9 mei 2024 is het Hemelvaartsdag en is Wereldwinkel Alphen aan den Rijn gesloten.

Lees meer

Vogels metaal gone arty

AANBIEDING KLEINE VOGELS

De hele maand mei zijn deze kleurrijke kleine vogeltjes van Gone Arty in de aanbieding.

De makers in Zimbabwe zijn gespecialiseerd in het maken van kunstvoorwerpen van gerecycled materiaal. De vogeltjes zijn erg leuk om met elkaar te combineren. Voor uzelf of als cadeau voor een ander. Benieuwd naar de vogels? Breng een bezoek aan Wereldwinkel Alphen aan den Rijn en haal de vogels met 20% korting in huis.

Fair trade tassen Gone arty

FAIR TRADE TASSEN

Tassen uit Madagaskar van natuurlijke materialen

Deze oersterke tassen zijn gemaakt door vrouwen op het platteland van Madagaskar, ze weven de tassen als er op het land minder te doen is. Er worden verschillende grondstoffen gebruikt, zoals raffia, jute, papyrus, bananenblad en grassen. Met het maken van de tassen verdienen de vrouwen een extra inkomen.

Let op, op zaterdag 27 april 2024 (Koningsdag) is Wereldwinkel Alphen aan den Rijn gesloten.

Lees meer

Sjaal van Sjaal met Verhaal

NIEUWE KLEURRIJKE SJAALS

Wat vindt u van deze sjaals in zomerse kleuren?

We hebben nieuwe kleurrijke sjaals van Sjaal met Verhaal in de Wereldwinkel liggen. De sjaals zijn heerlijk zacht en zijn verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren. De sjaals hebben een afmeting van zo’n 50 cm x lengte 180 cm en zijn ook te gebruiken als omslagdoek. Gemaakt door vrouwen in Nepal.

Lees meer

KOOP DE HINZA TAS OP DE GROENE INSIPRATIEMARKT!

Zaterdag 20 april staat de Wereldwinkel op de Groene Inspiratiemarkt. De markt staat in het teken van duurzaamheid en wordt georganiseerd door Bibliotheek Rijn en Venen:

 

www.bibliotheekrijnenvenen.nl/inspiratiemarkt

 

De markt is te vinden op het adres: Aarkade 10, Alphen aan den Rijn.

 

Op de foto ziet u de HINZA tas. Deze tassen horen sinds kort bij het assortiment van de Wereldwinkel. De shoppers in vrolijke kleuren worden van suikerriet gemaakt. Ze zijn heel handig voor de boodschappen want ze kunnen wel zo’n vijftien kilo dragen. Ook voor een dagje strand of een picknick is de tas heel handig. Nat worden is geen probleem want hij is van (groen) plastic. Deze duurzame tas staat ook mooi in je interieur om bijvoorbeeld je tijdschriften in op te bergen.

 

Gemaakt van plantaardige grondstof
De Hinza tas wordt gemaakt van ‘groen plastic’ dat is gebaseerd op een plantaardige grondstof te weten suikerriet.
Als suikerriet groeit, neemt het CO2 op uit de atmosfeer. Als groen plastic, gemaakt van suikerriet wordt verbrand, komt er CO2 terug in de atmosfeer. Omdat de totale uitstoot CO2 niet verhoogd wordt, zoals bij gewoon plastic, is er bij groen plastic geen invloed op het klimaat. Het is klimaatneutraal.

 

Een Zweedse design klassieker
De Hinza tas werd oorspronkelijk in 1950 vervaardigd door Perstrop AB, een bedrijf dat pionierde op het gebied van plastic. De tas werd al snel een grote favoriet in Zweedse huishoudens. Sinds 2008 wordt hij geproduceerd door HINZA AB.