THAISE GROENE CURRY STAMPPOT MET WORST

Deze bekende Hollandse stamppot met paksoi smaakt door de Groene Curry Kruidenpasta, koriander en fris citroengras nét even anders. De aardappelpuree wordt extra romig door de kokosmelk.

Ingrediënten van Fairtrade Original:

  • 1 pakje Thaise Groene Curry kruidenpasta
  • 200 ml kokosmelk

Overige Ingrediënten:

  • 800 gram kruimige aardappels, geschild en in gelijke stukken.
  • 2 el olijfolie
  • 1 paksoi, in gelijke stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 2 lente-uien, in ringen
  • 1 pakje (vegetarische) spekjes, gebakken
  • 1 (vegetarische) rookworst

Bereidingswijze :

  1. Kook de aardappels tot ze gaar zijn.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg het witte gedeelte van de paksoi en de appelblokjes toe en bak ze ongeveer twee minuten mee. Doe het groene gedeelte van de paksoi en de lente–ui erbij en bak alles nog één minuut.
  3. Roer de Thaise Groene Curry Kruidenpasta erdoor en blus af met de kokosmelk. Breng het mengsel aan de kook en laat het één minuut zachtjes pruttelen.
  4. Verwarm de rookworst zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Stamp de aardappels tot een puree en schep hier het paksoi en appelmengsel door zonder het vocht. Voeg voorzichtig, genoeg van het vocht toe tot de stamppot smeuïg is. Houd de rest van het vocht apart en serveer deze als jus los bij de stamppot.
  6. Breng de stamppot eventueel op smaak met peper en zout en schep de gebakken spekjes erdoor. Serveer de stamppot met de rookworst.

EET SMAKELIJK.