SINDS KORT IN DE WERELDWINKEL, DE NEW COOKING BAG!

De New Cooking Bag, ook wel stooftas genoemd, wordt gemaakt door vrouwen uit Ghana, en is vervaardigd met natuurlijke materialen. De cooking bag is verkrijgbaar in Afrikaanse prints. Als vulling wordt kapok gebruikt. Het grote voordeel is dat kapok 100% natuurlijk is. De isolerende eigenschap ervan is enorm. Ook de kapokboeren worden er beter van omdat de kapok bij hen wordt ingekocht.

Je kunt de cooking bag vergelijken met de hooikist van vroeger. Door korter te koken, wordt energie bespaard. Het gaat eenvoudig. Je laat je stoofpotje, soep of pasta even kort koken. Daarna zet je de pan in de cooking bag. Het eten wordt vanzelf gaar en blijft warm, terwijl je zelf iets anders kunt gaan doen.
Dit laatste is ook een belangrijk voordeel voor de vrouwen uit Ghana. Hun traditionele manier van koken op hout of houtskool vraagt veel tijd en geld en is slecht voor het milieu. Daarom is de cooking bag ook voor hen een grote verbetering.

Ervaren naaisters uit Ghana maken de Cooking Bags. Met de opbrengst ervan worden vrouwen in Afrika ondersteund.

Zo snijdt het mes naar twee kanten. De Afrikaanse vrouwen verdienen een inkomen en de gebruiker van de cooking bag bespaart energie.