KOKOSKOFFIE MET SLAGROOM

 

Kokoskoffie

Bereidingstijd: circa tien minuten, voor vier personen

Ingrediënten:

Van Fair Trade Original:

Oploskoffie Dark Roast, voor 4 kopjes

4 el Fijne Witte Kristalsuiker

1 blikje biologische Kokosmelk (270 ml), uit de koelkast

1 tl Cacaopoeder

Overige producten:

2 tl kaneel

150 ml slagroom

koffielikeur

Schep de kokosroom (het gestolde deel bovenin het blikje) van het kokoswater en doe dit met vijftig ml slagroom in een hoge kom. Voeg twee eetlepels suiker toe en klop het tot een lobbige room. Klop van de overige slagroom en suiker apart een dikke room. Meng de oploskoffie met de kaneel en bereid de koffie verder volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep de lobbige kokosroom en de koffielikeur door de hete koffie en garneer de koffie met een dot dikke slagroom en een snuf cacaopoeder. Genieten maar …

Stoofpotje met rode Thaise Curry

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. 120 minuten stoven)

Ingrediënten:

4 el plantaardige olie

2 uien, gesnipperd

600 g runderstoofvlees, in blokjes

1 limoentje, geperst

1 rode paprika, in reepjes

200 g sperziebonen, afgehaald

1 struik paksoi, gesneden

En van Fair Trade Original:

1 pakje Rode Curry Kruidenpasta

Molen zeezout chili mix

1 blik Kokosmelk à 400 g

300 g Pandanrijst

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met het zout. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan, voeg de uisnippers toe en bak deze glazig. Voeg de curry toe en bak even mee. Lees meer

NOEDELSALADE MET SINAASAPPEL-GEMBER-DRESSING

Recept voor vier personen

Totale bereidingstijd vijftig minuten

Deze frisse noedelsalade heeft een zoete en licht pittige touch door de sinaasappel-gember-dressing. In dit recept zitten heerlijke knapperige groentes zoals paprika en wortel. Het is perfect als salade naast een pittige curry of als hoofdmaaltijd wanneer je met twee personen van dit recept eet. Je kunt er dan nog wat geroosterde ongezouten cashewnoten aan toevoegen. De noedelsalade is makkelijk te maken. Het bereiden kost twintig minuten, de groenten laat je dertig minuten in de koelkast marineren.

Ingrediënten

Verkrijgbaar bij de Wereldwinkel:

 Overige: Lees meer

RENDANG MET RUNDVLEES

Rendang met rundvlees en oosterse sperziebonensalade

Recept voor vier personen.
Rendang met rundvlees zoals ze het in Indonesië maken. Laat het rundvlees lekker lang laten sudderen totdat het haast zijdezacht wordt. Door het sudderen wordt de smaak van de rendang volledig opgenomen in het vlees. De rendang combineert goed samen met de knapperige sperziebonensalade. Selamat Makan! In totaal ben je 60 minuten bezig, waarvan 30 minuten wachttijd is. Lees meer