NIEUW PRODUCT: PULLED JACKFRUIT

Jackfruit nacho’s, bereid met pulled jackfruit

Een vegetarisch recept uit Mexico voor vier personen, duur dertig minuten.
Deze vegetarische nacho’s zijn ideaal voor bij de borrel of als voorgerecht voor een uitgebreid Mexicaans diner. De tortillachips worden meestal gemaakt met gehakt, maar deze variant met Pulled Young Jackfruit zorgt voor een lekkere vleesvrije bite. Met deze nieuwe variant hoef je de stukjes niet meer uit elkaar te peuteren.

Ingrediënten:

Van de Wereldwinkel:

1 blik Pulled Young Jackfruit
100 ml sweet & sour saus
2 eetlepels sojasaus

Overige ingrediënten:

  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 200 gram tortillachips
  • Plantaardige olie om in te bakken
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gerookte paprikapoeder

Voor de salsa:

  • 75 gram zwarte bonen
  • 75 gram maïs
  • 1/2/ avocado
  • 2 tomaten
  • 5 takjes koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Giet het jackfruit af en spoel goed met koud water. Snipper de ui en pers de knoflook. Meng in een kommetje de sweet & sour-woksaus met de sojasaus en gerookte paprikapoeder. Verhit in een steelpan 1 eetlepel olie en bak hierin de ui met de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de jackfruit toe en bak even mee.
  2. Giet tenslotte het sweet en sour-mengsel erbij en laat dit mengsel ongeveer 15 minuten al roerend zachtjes garen.
  3. Snijd ondertussen de tomaat in 4 kwarten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de koriander fijn en snijd de lente-ui in ringen. Giet de bonen en de maïs af en spoel goed met koud water. Snijd als laatste de avocado in blokjes.
  4. Meng alle ingrediënten in een kom en breng het gerecht op smaak met limoensap, peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Doe de nachochips in een schaal en verdeel achtereenvolgens de jackfruit, de salsa en de cheddarkaas erover. Zet de schaal in de oven tot de cheddar gesmolten is.
  7. Doe tenslotte de crème fraîche erop en garneer met lente-ui en koriander.

Eet smakelijk!